Heidfeld vyjednává s BMW o působení v DTM

Renault | foto: Renault Sport F1

Nick Heidfeld, který musel u Renaultu přepustit své místo Brunovi Sennovi, se s týmem soudí. O pokračování své kariéry vyjednává s BMW, které by mohl příští rok reprezentovat v německém seriálu cestovních vozů DTM.

Podle Autosportu Heidfeld vyjednává s BMW o tom, že by se stal členem jejich závodního DTM týmu, pokud by příští rok v F1 nesehnal místo, což je vzhledem k jeho požadavkům na plat a soudnímu sporu s Renaultem nepravděpodobné.

Nyní se jím zabývá londýnský Nejvyšší soud, který má vynést rozsudek po Velké ceně Itálie, v pondělí 19. září 2011.

Heidfeldův právní zástupce Stefan Sietz upozorňuje, že jeho svěřenec má s týmem stále platnou smlouvu na závodní místo: "Nick má platnou smlouvu na to, aby byl jedním ze dvou hlavních pilotů týmu. Tuto pozici mu tým upírá z čistě finančních důvodů."

Šéf týmu Eric Boullier ale tvrdí, že se tým rozhodl Němce nahradit kvůli výkonům a tomu, že selhal ve své roli vůdce: "Jeho vůdcovství v týmu nefungovalo, a když jste někdy pomalejší než Vitalij, vlastně většinou pomalejší než Vitalij, pak je těžké tým někam tlačit a působit jako jeho lídr."


Zdá se, že Heidfeldovy dny v F1 jsou sečteny (foto: Lotus Renault GP)

Heidfeld navštívil poslední Velkou cenu Belgie v týmovém oblečení, ale při četných setkání s novináři situaci odmítl podrobněji komentovat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy