Maldonado za incident odsunut o pět míst na roštu, Hamilton napomenut

Maldonado, Pastor | foto: Williams F1 Team

Pastor Maldonado byl potrestán za incident, který se odehrál ve druhé části kvalifikace, odsunem o pět míst vzad na startovním roštu, Lewis Hamilton si vysloužil napomenutí.

Hamilton ve svém posledním pokusu předjel Maldonada, který si ve vláčku pomalejších pilotů najel zeširoka do poslední zatáčky. To, že se McLaren dostal před něj, neunesl, a při sjezdu z kopce za La Source do Brita nevybíravě najel, přičemž došlo k poškození jeho monopostu.

Za tento manévr byl komisaři odsunut o pět míst na startovním roštu, do závodu tedy vyrazí až z 21. pozice. Komisařům se ale nelíbilo ani počínání Hamiltona, který si od nich vysloužil napomenutí - oba za způsobení kolize s druhým vozem, čímž se provinili proti Sportovním pravidlům (odstavec 16.1).

Tato událost přitom nebyla první, kdy se horkokrevný Venezuelan dostal kvůli svému chování na dráze do problémů. V roce 2005 v Monaku dostal například zákaz závodění ve Světové sérii Renault na čtyři závody za to, že po ignorování žlutých vlajek najel do traťového komisaře a vážně jej zranil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 44 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy