Ferrari již naplno pracuje na monopostu pro rok 2012

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari se již plně věnuje vozu pro příští sezónu, který má být "velmi inovativním." Stále však také doufá, že letos ještě zasáhne do bitvy o titul.

Fernando Alonso se spanilou jízdou v posledních závodech díky vylepšení současného auta dostal na 89 bodů za Sebastiana Vettela. Na titul by mohl pomýšlet realisticky ale pouze tehdy, pokud by Sebastian Vettel nedokončil nějaký ten závod.

Podle Stefana Domenicaliho Scuderia nyní postupuje závod od závodu s cílem zvítězit v každém z nich. Otevřeně také přiznává, že se v Maranellu opravdu snaží přistoupit k návrhu budoucího vozu mnohem agresivněji poté, co letos byli až příliš konzervativní.

"Z hlediska vývoje 150° Italie jsme téměř na konci cesta, ale to neznamená, že jsme již zcela zastavili práce na letošním voze. Nyní se však již naplno věnujeme vozu pro rok 2012," říká šéf Ferrari.


Felipe Massa na Nürburgringu (foto: Scuderia Ferrari)

"Co se týče předpisů pro příští rok, nedojde krom výfuků k mnoha změnám, proto nová auta budou vycházet z těch letošních. Poté, co jsem ale viděl model v aerodynamickém tunelu a práci kreslířů, mohu říci, že se bude jednat o velmi inovativní stroj.

To se ale ve skutečnosti očekává. Je to potřeba vzhledem k našemu cíli: v roce 2012 musíme být konkurenceschopní od samotného počátku sezóny," uzavírá Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy