Maria de Villota chce závodit v F1

Renault | foto: Renault Sport F1

Po nedávném testu s vozem Renault R29 na okruhu Paula Ricarda se španělská závodnice, Maria de Villota, rozhodla proniknout i na startovní rošt F1.

Maria de Villota nedávno testovala s Renaultem a jízda s vozem F1 jí natolik uchvátila, že by se chtěla pokusit dostat i mezi závodní piloty F1 a po dlouhé době být další ženou ve startovním poli. Test se odehrál na okruhu Paula Ricarda ve Francii, který mimochodem vlastní Bernie Ecclestone, se kterým také vyjednával de Villotin manažer.

"Ano, můj manažer jednal s Berniem Ecclestonem," říká de Villota. Zároveň však říká, že do kokpitu jí neprotlačil Ecclestone, i když je o něm známo, že nevynechá jedinou příležitost, jak do F1 nalákat další sponzory. Určitě by rád viděl ženu v závodech F1, protože by to vzbudilo velkou pozornost u všech, kteří závody sledují.

"Máme s Renaultem velmi dobré vztahy a tuto příležitost nám dali oni. Zalíbilo se mi to, rozhodla jsem se, že chci být v F1 a proto podnikáme první nezbytné kroky. Uvidíme, jak se to dál vyvine."

Nepřišel však test s Renaultem a takové rozhodnutí příliš pozdě? Marie de Villota je 31 let a v takovém věku nebývá vstup do F1 jednoduchý. Něco takového si však Španělka nepřipouští: "Vše přišlo v pravou chvíli. Jsem teď v nejlepší fyzické kondici, mám hodně zkušeností. Myslím, že máme šanci a že je ten správný čas."

Žena ve Formuli 1, to by bylo opravdové oživení, vždyť poslední ženou, která jela závod F1, byla v roce 1992 Giovanna Amati. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy