I Williams podporuje návrat testů

Williams | foto: Williams F1 Team

Sir Frank Williams by si přál, aby se vrátilo testování v průběhu sezony. Týmy nemohou testovat v průběhu sezony od roku 2009. S tímto pravidlem souhlasily i samotné stáje za účelem snížení nákladů.

Jenže od té doby se do F1 dostaly nové týmy, některé zavedené stáje nasadily do kokpitů svých vozů nováčky, a tak stále sílí hlasy na omezení tohoto zákazu. Teď se k nim přidal i Williams, který řekl, že by chtěl se svým vozem v roce 2012 trávit na trati více času.

"Ano, myslím, že návrh na změnu bychom podpořili. Potřebovali bychom lépe pochopit chování našeho vozu. V kvalifikaci jste pod obrovským tlakem, abyste zajeli opravdu rychlé kolo, v závodu zase aby Váš vůz vydržel a zajížděl konzistentní časy. Takový zdravý hlad po testování zde bude vždy," říká Frank Williams.

I přes příchod nových technologii do F1, v roce 2014 nás čekají například nové motory, musí být podle Williamse stále kladen důraz na vyrovnané závodění. On sám motory V6 podporuje.

"Dovedl bych si představit, že tak 20 % fanoušků Formule 1 ji sleduje nejenom kvůli vyrovnanému závodění, ale také kvůli pokrokovým technologiím. Ale většina lidí chce hlavně vidět dobrou akci na trati. To přesně přinesly letošní změny. Podporuji myšlenku motorů V6. Sport se stále více ubírá k menším motorům a chce více využít paliva."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy