Tom Kristensen by chtěl být opět stewardem

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Tom Kristensen řekl, že by v budoucnu byl rád opět stewardem při závodech F1. Dán si od zavedení pravidla, že při každém závodu komisařům pomáhá jeden bývalý závodní jezdec, tuto roli vyzkoušel již dvakrát.

Dán, který je osminásobným vítězem závodu 24 hodin v Le Mans, si tuto roli letos už nevyzkouší, byl komisařům při ruce na Nürburgringu. Zájem vrátit se by však měl v roce 2012.

"Rád bych si to samozřejmě příští rok opět zkusil, ale jednou do roka je tak akorát. Bezpochyby je velmi důležité se na věc podívat ze závodního pohledu," říká v rozhovoru pro GPUpdate.net. "Mít tam jezdce je opravdu dokonalé. Skoro bych až řekl, že je to nezbytné, aby tam byl člověk se závodními zkušenostmi."

"Zároveň však musíte znát veškeré ty parametry a musíte vědět, jak férově posoudit rozdílné situace, ale nemělo by to ovlivnit závodění. Myslím, že na Nürburgringu jsme mohli vidět nějaké těsně, ale dobré závodění. Jezdci se vzájemně respektovali a to je podle mého názoru to, o čem by F1 a celý motorsport měly být."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy