Todt: Formule 1 by se mohla vrátit do Mexika

Todt, Jean | foto: Manor Racing

Mexiko by mohlo být další hostitelskou zemí formule jedna. Jean Todt zemi navštívil a myslí si, že v budoucnu se Velké ceny Mexika dočkat můžeme.

Mexiko se možná vrátí do kalendáře formule jedna. Prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt se hodlá podívat na okruhu, který v minulosti velké ceny hostil a věří, že nemožné to není. Předtím ale na případné pořadatele čeká spousta práce.


Velká cena Mexika se na okruhu Hermana Rodrigueze jezdila v letech 1962 až 1970 a znovu mezi lety 1986 až 1990. Středoamerická země patří k těm formuli jedna nakloněným, o to více, že nyní v Sauberu závodí Mexičan Sergio Pérez


„Chci se podívat na okruh Hernanos Rodriguez, bude to součást mých setkání a pochůzek. Mexiko je ekonomicky silná země a jsem přesvědčený, že v budoucnosti je [návrat] možný,” řekl Jean Todt agentuře Europe Press.

 


Sergio Pérez se v Mexiku těší velké oblibě

 

Todt  podotkl, že trať by na mnoha místech potřebovala přepracovat, aby splňovala tvrdé nároky FIA.


“Víme ale, že závody něco stojí, je také spousta požadavků na pořádání události, především v rovině bezpečnosti,” připomněl prezident Federace.


Velká cena Mexika by byla už čtvrtým závodem na americkém kontinentě. Vedle Velké ceny Kanady, Brazílie a USA v Austinu se navíc nedávno začalo jednat o závodě v New Yorku. Výsledky jsou ale zatím nedohlednu. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy