Ecclestone je proti elektromotorům v pitlane

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Bernie Ecclestone prohlásil, že nesouhlasí s nápadem pohánět od roku 2014 vozy v boxové uličce elektromotory. Je to podle něj nebezpečný expertiment.

 

Držitel komerčních práv k formuli jedna Bernie Ecclestone se postavil proti inovaci představené Mezinárodní automobilovou federací. FIA v návrhu technických pravidel prosazuje zákaz používání palivových motorů v pitlane. Toto pravidlo by vstoupilo v platnost od roku 2014. 

Šedá eminence F1 je ale zásadně proti. „Formule jedna rozhodně není to pravé místo pro elektromotory. Je to jako baletky v teniskách – pohodlnější, ale nefunkční. Jezdit v piltane na elektřinu je nemožné. Někdo by mohl zemřít, protože neuslyší auto přijíždět,“ řekl Ecclestone deníku Express.


Pokud FIA nové pravidlo prosadí, budou od roku 2014 formule v pitlane jezdit pouze na elektřinu

Devětasedmdesátiletý Brit se ale nepouští do křížku se šédem Federace Jeanem Todtem. Přechod k elektromotorům je podle něj ještě nápad jeho předchůdce Maxe Mosleyho.

„Nemůžeme vinit Jeana Todta, protože to začalo u Maxe. Je to Maxův nápad, co teď prosazují,“ prohlásil Ecclestone.

Pohánění vozů elektromotory, byť na velmi omezeném úseku,  by podle FIA přispělo k větší úspoře emisí vyprodukovaných benzinovými motory. Je to součást širší snahy o větší ekologičnost formule jedna.


 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 10 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy