Marko: Webber asi příští rok končí

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sezóna 2012 bude pro Marka Webbera poslední ve formuli jedna. Předpovídá to konzultant týmu Red Bull Helmut Marko, který zároveň okomentoval šance Daniela Ricciarda na Weberovo místo.

Mark Webber zůstane v rakouské stáji i příští rok, jeho setrvání potvrdil majitel týmu Dietrich Mateschitz. Australan však v posledních letech obnovuje kontrakty vždy jen na jednu sezónu a tak zatím není jisté, co bude dělat v roce 2013. Podle konzultanta týmu Helmuta Marka už závodit zřejmě nebude.

Marko se na Velké ceně Maďarska nechal slyšet, že brzy pětatřicetiletý Webber „pravděpodobně skončí“ příští rok. Red Bull pak podle něj „bude potřebovat jednoho ze svých mladých, který Marka Webbera nahradí.

 


Možná ani samotný Mark Webber zatím netuší, kdy jeho kariéra skončí. Helmut Marko předpovídá, že na konci sezónu 2012

Jako jedno z prvních vytane při této příležitosti mnohým na mysli jméno Daniela Ricciarda. Dvaadvacetiletý rodák z Perthu je zapojen v programu Red Bullu pro mladé talenty a už má za sebou tři závody ve voze HRT.

„V první řadě musí porazit týmového kolegu a vyvíjet se,“ prohlásil o Ricciardovi Marko. „Ztrácí příliš při zastávkách v boxech a ztrácí příliš, když je předjížděn závodníky o kolo vpředu, musí se do toho dostat. Chceme, aby bojoval s lidmi okolo sebe,“ poradil na dálku konzultant.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy