U Renaultu zklamání

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Po 1. kvalifikaci měli první řadu, ve druhé Alonso nedojel a Trulli je až osmý.

Ani jeden z pilotů týmu Midl Seven Renault nedokázal využít potenciál R4. Jarno Trulli, v první jízdě druhý 70 tisícin za svým týmovým kolegou, zdaleka nestačil na pole-position, na kterou si dělal zálusk: "Mým výsledkem jsem zklamán. Čekali jsme, že to bude lepší, ale udělal jsem mnoho chyb v ostrém kole a to mě stálo několik desetin. Ale pro závod jsem optimistou - auto bude rychlé na dlouhých rovinkách a myslím, že to co jsme dnes ztratili, můžeme zítra dohnat."

Ještě mnohem větším zklamáním však byl Fernando Alonso. Po první kvalifikační hodině byl jasným favoritem na pole-position, ale už na druhém mezičase ztrácel na Michaela Schumachera 0,5s a poté udělal hodiny v těžké předposlední zatáčce. Odstartuje tak z předposledního místa před Takumou Satem, který doplatil na stejnou chybu.

"Udělal jsem hrubku při brždění do 14. zatáčky, ztratil jsem zadek a auto se roztočilo," vysvětluje Španěl Alonso. "Samozřejmě je to frustrující, zejména pro tým, který tento víkend pracoval velmi tvrdě, ale stále cítím jistotu. Víme, že auto je rychlé, a i když budu startovat poslední, můžeme bojovat o body. Buďte si jisti, že to bude agresivní, útočná jízda."

Stejné pocity a vize do závodu vyjádřili i Pat Symonds a motorář Denis Chevrier.

Foto: Renault F1 Team

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy