Lotus očekává, že bude v Maďarsku konkurenceschopnější

Lotus | foto: Caterham F1 Team

Podle prohlášení týmu Lotus by jim měl úzký a klikatý okruh Hungaroring vyhovovat. Měli by opět být blíže týmům ze středu pole než v Německu.

Do Maďarska s sebou vezou nový posilovač řízení, který by měl zejména Trullimu pomoci k lepšímu kvalifikačnímu výkonu. Lotus doufá, že se mu podaří překvapit podobně jako v Anglii a postoupí do druhé části sobotní kvalifikace.

"Mohli bychom vidět, jak se rozdíly mezi týmy z obou konců startovního roštu zmenší, což by nám mohlo hrát do karet. V Silverstone jsme ukázali, že naše auta můžeme díky správné strategii dostat do Q2, v Maďarsku to může být stejné," věří Mike Gascoyne.

"Rozhodně máme vliv na plány týmů před námi. Nemohou riskovat, že budou v Q1 až za námi a jezdit pouze na tvrdších pneumatikách, snad se nám tedy v Maďarsku znovu podaří bojovat v sobotu se středem pole a tlačit na to i během nedělního závodu, kde přichází ke slovu naše závodní rychlost," dodává.


Během minulého víkendu nahradil v kokpitu Trulliho Chandhok (foto: Renault Sport F1)

Heikki Kovalainen, který na Hungaroringu získal své první vítězství, dokonce věří, že budou konkurenceschopnější než v Silverstone: "Maďarsko je méně závislé na aerodynamické efektivitě. Myslím si, že na kluky před námi zatlačíme o něco více než v místech jako je Silverstone."

Do závodu nastoupí obvyklá dvojice pilotů Kovalainen - Trulli, jenž v Německu musel ke své nelibosti svůj vůz jednorázově přenechat Karunovi Chandhokovi.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy