Räikkönen nahradí Webbera, spekulují německá média

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Německá média spekulují o odchodu australského pilota Marka Webbera z týmu F1 Red Bull a jako možnou náhradu vidí bývalého šampiona Kimiho Räikkönena z Finska. Zprávu přinesl v úterý server sport.de.

Webber Němce pohněval, když v závěru nedělní Velké ceny Velké Británie na okruhu Silverstonu nerespektoval pokyny z boxové zídky a útočil na druhé místo svého německého stájového kolegy, mistra světa Sebastiana Vettela. Šéf stáje Christian Horner reagoval prohlášením, že tým je důležitější než jednotlivec a že si s Webberem bude muset promluvit mezi čtyřma očima.

Podle serveru sport.de mají už v Red Bullu náhradu - mistra světa z roku 2007 Räikkönena. Po návratu Michaela Schumachera by šlo o další senzační comeback do F1. Podle informací listu Bild-Zeitung se o Räikkönenovi u Red Bullu mluví jako o horkém kandidátovi na Webberův kokpit.

Jedenatřicetiletý Fin od svého odchodu z F1 v roce 2009 závodí v rally za Citröen a hlavním sponzorem francouzského týmu je právě rakouský Red Bull. Říká se, že Räikkönen, který letos jezdí i v americké truckové sérii NASCAR, už má svého výletu do rallyového sportu plné zuby a pošilhává po královské třídě motorismu. A nabídku z mistrovského týmu, který jasně vévodí letošní sezoně, by možná neodmítl.

Horner však zřejmě nemíní říct čtyřiatřicetiletému Webberovi, až si ho pozve na kobereček, že s ním nadále nepočítá. Räikkönena si sice velmi cení a považuje ho za špičkového pilota, není si však jistý, zda je bývalá hvězda Ferrari k návratu připravená. "Řekl bych, že F1 je pro něj uzavřená kapitola. Ovšem Kimi je vynikající jezdec," prohlásil Horner v Silverstonu.

Také Christian Danner, expert televize RTL pro F1, si nedovede Räikkönenův návrat představit. "Považuji to za vyloučené, ale to je jen můj názor," prohlásil Němec. Podle něho je složení Vettel - Webber ideální i pro příští rok. "Tahle konstelace je vynikající, perfektně to pasuje," dodal třiapadesátiletý bývalý závodník.

Faktem ovšem je, že Red Bull bude muset dříve či později náhradu za Webbera hledat. Australan oslaví v srpnu pětatřicáté narozeniny a v poslední době obnovuje kontrakty vždy jen na jeden rok. Red Bull má nadějného jezdce ve dvaadvacetiletém Webberovu krajanovi Danielu Ricciardovi, který vzešel z juniorského programu týmu. "Pokud bude jezdit dobře, je to pro Red Bull určitě možnost. Ale nejdřív musí něco ukázat," soudí Danner. Ricciardo právě získává zkušenosti v týmu Hispania, kde zatím neoficiálně nahradil Inda Naraina Karthikeyana.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy