Ricciardo se kvalifikačního limitu 107 % nebojí

HRT | foto: HRT F1 Team

Testovacího pilota Red Bullu Daniela Ricciarda čeká v Silverstone závodní premiéra v barvách Hispanie Racing. V pomalém voze si však s kvalifikačním limitem hlavu neláme.

Ricciardo nečekaně u HRT nahradil Naraina Karthikeyana, u jehož sponzorů vznikly potíže s platbami. Toho využil Helmut Marko, který mu dohodl působení ve španělském týmu, protože by chtěl vidět, jak se jeho svěřenec vyrovná se závodním tlakem.

Jenže vůz Hispanie není žádné terno. V Austrálii se do závodu nekvalifikoval a Colin Kolles tento týden uvedl, že mu okruh v Silverstone příliš sedět nebude.

Dělá si Daniel Ricciardo starosti s tím, že by nesplnil kvalifikační limit 107 % a do nedělní Velké ceny Británie ani nenastoupil? "Á, tak na to jsem vůbec nemyslel. Doufám, že mám na víc než je ten procentuální kvalifikační limit. Nebojím se ho, nebude to problémem," odpověděl na včerejší tiskové konferenci.


Ricciardo v kombinéze španělského týmu
(foto: Hispania Racing)

"Budu poprvé v tom autě a očekávám, že se bude lišit od toho, které jsem řídil dříve. Nečekám, že bude jako Red Bull, s nimž jsem jezdil během testu mladíků v Abú Zabí.

Tonio letos odvádí dobrou práci a kvalifikoval se pokaždé, když je tedy schopen se kvalifikovat on, pak doufám, že to dokážu také. Opravdu jsem na to vůbec ani nepomyslel," dodává Ricciardo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy