HRT prodáno do Japonska?

Carabante, Jose Ramon | foto: HRT F1 Team

Španělský tým HRT by měl být prodán japonské investiční a bankovní skupině Nomura. Na oficiální potvrzení se ale ještě čeká.

O víkendu, kdy se nejede VC F1, se stará tým HRT o to, aby F1 nevymizela z hlavní stránky novin. Podle motorsport-total.com totiž pouze výměna jezdců, která je naplánována na Silverstone, kde místo po Narainu Karthikeyanovi převezme Daniel Ricciardo, a tým opustí šéf Colin Colles, není tou poslední změnou, který tým čeká.

Podle španělských listů AS totiž dosavadní majitel, vlivný podnikatel Jose Ramon Carabante, v pátek tým prodal. Novým majitelem by měla být investiční společnost Nomura, což je japonská společnost, která má sídlo v Tokiu a zabývá se takřka vším na si člověk vzpomene (od ropy přes stavební průmysl až po potraviny). Hlavní činnost Nomury však spočívá ve finančním sektoru.

Oficiální stanovisko týmu pro AS-Story však vydáno nebylo. Po odchodu Colina Collese by však prodej týmu dával smysl. HRT nemá v podstatě žádný tým, ale doteď bylo vedeno Collesovou společností v německém Greidingu. Pokud by tedy Colles opravdu odešel k Williamsu, jak se spekuluje, tak by bylo HRT velmi oslabeno.

Navíc by ke všemu také pasovaly zprávy o tom, že HRT momentálně hledá nějaké inženýry. Například se spekuluje, že Geoff Willis začal jednat se svým bývalým kolegou, Garym Savagem, který by se měl již brzy k týmu připojit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy