McLaren vtipkuje: Po závodech posílá Red Bullu snímky jejich utajované podlahy

Red Bull | foto: Pirelli

Fanoušci F1 by se rádi dozvídali více technických informací o monopostech svých oblíbených týmů. K Formuli 1 patří míra uzavřenosti a utajování patří. Na přehnané úsilí Red Bull zakrývat svůj vůz reaguje technický ředitel McLarenu vtipným způsobem.

Mechanici Red Bullu obvykle postávají na roštu těsně vedle sebe, aby si žádný zvědavec nemohl prohlížet záď jejich monopostu RB7. Lowe včera ve Wokingu na setkání s fanoušky projevil smysl pro humor, když prozradil, jak kvůli tomu Red Bull popichuje. Divákům na technické dotazy odpovídali také James Allison z Renaultu a Paul Monaghan z Red Bullu.

"Je to do určité míry zábavné, co dělají Paulovi [Monaghanovi] kluci za svými auty. Ve skutečnosti však s Jamesem [Allisonem] přesně víme, co se děje za jejich zády, protože máme fotografie z jiných příležitostí - to děláme všichni. Docela rád pak posílám Paulovi po závodě snímky jejich podlahy s mými postřehy," usmívá se technický ředitel McLarenu.


Paddy Lowe (vlevo), James Allison (uprostřed) a Paul Monaghan (vpravo) diskutují s fanoušky
(foto: McLaren)

Pochvaloval si přitom fanoušky F1, kteří často oplývají dobrými technickými znalostmi: "Na fanouškovské základně F1 je fantastická její technická část. To ji odlišuje například od fanoušků fotbalu. Rozumí a chtějí rozumět technologii, a my je chceme zásobovat informacemi."


Včerejší část diskuse s Allisonem (Renault), Lowem (McLaren) a Monaghanem (Red Bull)
(audiozáznam v angličtině)

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy