Horner: Vettel jde po vítězstvích

Horner, Christian | foto: Red Bull Racing

Sebastian Vettel by za současné situace mohl klidně zvolnit tempo a obhajobu mistrovského titulu si zajistit pouhým dojížděním do cíle. Na to však Němec nemá ani pomyšlení a chce vyhrát co nejvíce závodů.

Christian Horner má jasno, Sebastian Vettel rozhodně nezvolní. Chce vyhrávat a případnou obhajobu mistrovského titulu si chce zajistit svým současným stylem, rozhodně nechce jen tak sbírat body. Vettel má po osmi závodech, z nichž šest vyhrál, 77-bodový náskok před druhým Jensonem Buttonem. Mohl by tedy klidně vynechat všechny závody až do srpnové VC Belgie a stále by zůstal ve vedení. 

"Jediné, co má na mysli, jsou vítězství," říká Horner, Vettelův šéf. "V Montrealu mu šlo o vítězství, do posledního kola šel s tím, že chce zůstat na první pozici, chce pouze 25 bodů. Stále je hodně bodů k mání, nikdy neříkej nikdy. Proto je naším cílem získat z každého závodu co nejvíc to jde. Tento víkend jsme měli na pódiu oba vozy."


"Sebastian nás dostal do silné pozice, ale víme, že cesta šampionátem je dlouhá. Netušíme, jak moc nás ovlivní úprava - nikoliv změna - pravidel v Silverstone. Mám pocit, že zatím jsme skvěle využili své možnosti a to je pro tým velmi obohacující."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy