Williams chce vylepšit difuzor a ve Valencii opět bodovat

Williams | foto: Williams F1 Team

Williams chce po VC Kanady, kde získal body, pokračovat tímto tempem a bodovat i nadále. Proto přiveze do Valencie další úpravy difuzoru.

Tak špatný začátek sezony jako letos ve Williamsu nepamatují, proto byli všichni členové týmu rádi, když si Williams z Monaka a Kanady odvezl body. Trvalo to však dlouho a vůz FW33 musel projít řadou úprav. Podle Williamsu je potřeba vylepšovat dál, proto další úpravy přijdou už ve Valencii. 

"Pro Valencii je typická nízká úroveň přilnavosti, je to městský okruh, takže nějakou chvíli trvá, než se vyjede ideální stopa. Vozy se zde nastavují na pomalé zatáčky, i když je zde také fantastický rychlý úsek ve třetím sektoru trati. Do Valencie vezeme další úpravy difuzoru a chceme mít oba vozy na bodech," říká Sam Michael, technický ředitel týmu.

A jak se do Valencie těší jezdci Williamsu? "Valencie je pro mě důležité místo, vyhrál jsem zde v roce 2009. Bylo to tehdy mé první vítězství v sezoně. Také to byla stá výhra brazilského pilota ve Velké ceně, takže je to opravdu velmi speciální. Je to dlouhý okruh, na kterém musí mít vůz hodně trakce. Miluji tu trať," říká Barichello


Na Valencii má Rubens Barrichello příjemné vzpomínky

A co Pastor Maldonado, který zde loni v závodě GP2 dokázal vyhrát? "Poprvé jsem zde jel v roce 2008 ve voze Dodge Viper Coupé GT3. Dojel jsem druhý. Potom jsem zde dojel druhý i v roce 2009 v GP2 a loňský závod jsem vyhrál.

Trať je velmi podobná Montrealu, má dlouhé rovinky, pomalé zatáčky a zdi velmi blízko u trati. Nejraději mám poslední část okruhu, poslední zatáčku, kde brzdíte akorát před vjezdem do boxů. Myslím, že zde bude hodně fanoušků z Venezuely, takže to bude skvělý víkend."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy