DRS ve Valencii: Opět jedno místo detekce pro dvě zóny

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Jak to bude vypadat s možnostmi pro využívání nastavitelných zadních křídel (DRS) ve Valencii? Stejně jako v Kanadě budou k dispozici dvě místa pro aktivaci DRS, obě budou sdílet společné místo detekce časových odstupů mezi vozy.

První DRS zóna bude ve Valencii začínat 285 m za zatáčkou č. 10 (za mostem), druhá potom 35 m za zatáčkou č. 14. Místo detekce se bude nacházet před mostem, resp. 130 m před zatáčkou č. 8.

Co to znamená? Pokud se vozu podaří předjet soupeře před sebou již v první DRS zóně, bude moci ve druhé zóně kvůli jedinému místu detekce dále zvýšit svůj náskok.

Mapa okruhu ve Valencii (zdroj podkladu: formula1.com)

Ačkoliv toto řešení vyvolalo v Montrealu jisté kontroverze, někteří piloti jej nahlas obhajovali. Jedním z nich byl i Nick Heidfeld, kterému se tento experiment FIA zamlouval.

"Můžete argumentovat tím, že to je možná příliš, mít dvě DRS zóny. Je však dobrý nápad to alespoň vyzkoušet, pak to budeme moci lépe posoudit. Nemusíme se k tomu vracet, ale můžeme. Podle mě je jedna [DRS zóna] dostatečná, ale proč to alespoň nezkusit?" uvedl Heidfeld v Kanadě pro Autosport.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy