Vettel: Valencie by našemu vozu měla sedět

Red Bull | foto: Red Bull Racing

Sebastiana Vettel popisuje okruh ve Valencii. Monopost RB7 na tom s výkonností podle něj bude i tentokrát dobře.

Vettel v letošním šampionátu vede o 60 bodů před druhým Jensonem Buttonem. Vyhrál zatím pět ze sedmi velkých cen, o to šesté přišel v Kanadě po vlastní chybě až v posledním kole. Přesto si před Valencii věří a doufá, že naváže na vítěznou šňůru z předchozích závodů.

"Atmosféra kolem přístavu ve Valencii je podobná Monaku - krom toho, že je paddock rozlehlejší a garáže jsou větší. Jedná se o městský okruh, ale průměrná rychlost (kolem 200 km/hod) je extrémně vysoká, takže je obtížný," uvádí pilot Red Bullu v oficiálním prohlášení týmu.

"Obecně potřebujete větší sklon křídel kvůli zatáčkám a kvůli dlouhým rovinkám menší, takže musíte nalézt kompromis. Nejsou tam žádné únikové zóny, nesmíte proto dělat chyby - drobný smyk a končíte ve zdi," pokračuje.


Zopakuje Vettel ve Valencii loňské vítězství?
(foto: Red Bull Racing)

"Předjíždění je náročné, jedinou reálnou možnost představuje zatáčka č. 12. Minulý rok jsme zde odjeli dobrý závod a naše auto by zde mělo být dobré. Těším se na to," dodává Vettel. Předjíždění by krom pneumatik Pirelli měly usnadnit dvě DRS zóny, které FIA hodlá ve Valencii nasadit podobně jako v Kanadě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy