Michael Scumacher se těší na další závod

71. vítězství odstartovalo Schumimu ideálním způsobem další sezónu.

Michael Schumacher neskrývá radost z výsledku úvodního závodu v Melbourne. Do Sepangu se těší a věří v další úspěch.

"Jsem rád, že další závod se jede právě v Malajsii. Myslím, že to bude velmi zajímavé. Zvláště, když všichni chceme potvrdit naši výraznou dominanci v Melbourne," tvrdí sebevědomě šestinásobný mistr světa.

Vše nasvědčuje tomu, že počasí prověří výdrž vozů i jezdců: "Je to pravda. Sepang velmi spolehlivě ukáže, jak na tom kdo jsme. Bude důležité vidět jak vozy a piloti obstojí v tom vedru a vlhkosti vzduchu. Myslím, že jsem schopen tomu odolávat, ale bude to každopádně těžké a stresující. Ale není důvod se příliš obávat."

O spolehlivosti svého vozu německý pilot rovněž nepochybuje: "Ferrari jako tradičně problémy se spolehlivostí nemá. A jestli si někdo opravdu myslí, že by mohly působit problémy naše pneumatiky, pak říkám, že pneumatiky Bridgestone jsou výborné. A v posledních testech byl s nimi Rubens velmi spokojen."

Přes to všechno Michael Schumacher slibuje napínavý závod: "Tento okruh je skutečná výzva. Není snadné řídit v těchto podmínkách. Malajská trať je těžká. Je plochá, možná až příliš a je velmi široká. Každý pilot musí udržet přesnou ideální stopu a to není jednoduché. Je to trať plná rizika, ale také má pár zábavných sekcí. Doufám, že potvrdíme náš výkon v Melbourne!"

Foto: archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy