Domenicali: Asi si zajedeme pro zázrak do Lourdes

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari ještě může vyhrát mistrovství světa. Alespoň si to myslí jeho šéf Stefano Domenicali, podle kterého je na házení flinty do žita brzy. S „odpískáním“ sezóny chce počkat nejméně do Velké ceny Velké Británie.

Maranellská stáj ztrácí na lídra tabulky skoro sto padesát bodů. Stefano Domenicali však s hodnocením stávající sezóny vyčkává a nehodlá se snu o titulu vzdát dříve než po Velké ceně Velké Británie, kde se poprvé projeví zákaz používání výfuků pro generování přítlaku.

„Na posledním závodě jsem řekl, že čekáme na následující dva závody a samozřejmě na body z nich. Ze závodu (v Kanadě) jsem velmi zklamaný, protože to opravdu nebyly body, které si tým zasloužil, výkon na to byl. Musíme ve Valencii získat maximum možných bodů. A v Silverstonu uvidíme, jaký je opravdový efekt změn v pravidlech týkajících se výfuků,“ řekl Domenicali novinářům Autosportu.

Do Silverstonu se tedy šéf Ferrari odmítá zabývat otázkou, zda tým má nebo nemá šanci stáhnout náskok vedoucího Red Bullu a získat titul. „Potom teprve udivíme, jak to v šampionátu vypadá, především co se týče úrovně výkonu na tratích s vysokým přítlakem. Řekl bych, že po Silverstonu to budeme moct zhodnotit,“ potvrdil Domenicali.


Button v Montrealu předvedl skoro nemožné. Takový "zázrak" by potřebovalo i Ferrari

Ferrari ztrácí na druhý McLaren pětaosmdesát bodů, na první Red Bull dokonce sto čtyřiačtyřicet. V šampionátu jezdců chybí pátému Alonsovi na prvního Vettela bodů dvaadevadesát. Šéf italské stáje si uvědomuje, že dohnat takový náskok nebude nic jednoduchého. V Montrealu zažertoval, že by tým měl zřejmě využít pomoci nadpřirozených sil.

„Podívejte na Jensona, vyhrál závod po šesti zastávkách v boxech! Nemohu v angličtině vyjádřit, co si myslím, ale něco musíme udělat. Uspořádáme výpravu do Lourdes nebo něco takového a uvidíme, jestli se to otočí!“ vtipkoval Domenicali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy