Glock hodnotí rozchod s Wirthem: Správné rozhodnutí

Glock, Timo | foto: Manor Racing

Stáj Marussia Virgin se před dvěma týdny rozloučila se svým technickým ředitelem Nickem Wirthem i se specifickým přístupem pro vývoj závodního vozu, k čemuž nepoužívala aerodynamický tunel, ale pouze počítačové simulace. Kýžené pokroky se však nedostavovaly.

"Jedná se o správný krok. Všichni chceme dělat pokroky a tým s výkonností vozu nebyl spokojený, takže učinili rozhodnutí. Změna jako je tato, není nikdy nejjednodušší, ale dlouhodobé pokroky jsou velmi pozitivní," hodnotí Glock pro Autosport.

Podle něj se tým už nyní bude věnovat budoucímu vozu s tím, že některé novinky chystané pro MVR-02 si vyzkouší ke konci letošní sezóny na současném monopostu. "Hlavním cílem je příští rok. Víme, že nelze během několika měsíců zrychlit o tři sekundy, proto svou pozornost zaměříme na rok 2012. Některé věci budeme muset vyzkoušet letos a soustředit se přitom na příští rok."

Po odchodu Wirtha dojde i ke změnám v technické struktuře organizace, což by mělo pomoci kvalitnějšímu vývoji závodního vozu: "Myslím, že to bude pro nás mnohem jednodušší. Dokážeme rychleji rozhodovat v záležitostech budoucího vývoje. Inženýři na dráze vědí, co vůz potřebuje, pokud na tom budou moci mít přímý podíl, bude to dobré."


"Tým má to, co potřebuje pro svou budoucnost, chce to jen čas. V oblasti struktury závodního týmu jsme od loňského roku po ten letošní dělali vše správně, učinili jsme ty správné změny a dosadili správné lidi na ta správná místa. To se vyplácí. Stále se můžeme zlepšovat, ale právě to je jednou ze silných stránek týmu," dodává Glock.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy