Todt o Hamiltonovi: Možná by bylo bývalo lepší, kdybychom mu zakázali účast v šesti závodech

McLaren | foto: McLaren

Prezident FIA Jean Todt potvrdil, že uvažoval o dodatečném potrestání Lewise Hamiltona za jeho výroky na adresu komisařů v Monaku. Vyměnili si však několik dopisů, přijal jeho omluvu a celou věc považuje za vyřešenou.

Hamilton označil rozhodování komisařů, kteří jej potrestali za dvě kolize během závodů, za "abnormálně směšné." Podle něj tak rozhodli, "protože jsem černý - to říká Ali G," uvedl emocionálně rozladěný Brit těsně po skončení velké ceny v odkazu na známou komediální postavu Sachy Barona Cohena. Za své výroky se následně omluvil.

Todt nyní pro Daily Telegraph uvedl, že si FIA s Hamiltonem vyměnila několik dopisů, v nichž se pilot McLarenu osobně omluvil.

"Má kancelář byla hned vedle kanceláře komisařů. Pokaždé, když jsem za nimi šel, jsem se vyhýbal jakýmkoliv komentářům. To, co Lewis řekl, bylo podle mě nepřijatelné, ale nechtěl jsem reagovat přehnaně."


Rozhovor BBC s Hamiltonem po závodě

"Lewis mi pak napsal a já napsal jemu. Nezveřejňoval jsem to, je to mezi ním a FIA. Mohl jsem požádat soud o to, aby se tím problémem začal zabývat, ale nikdy jsem tu kauzu oficiálně neotevřel. Zašel za komisaři a omluvil se jim, navštívil je se svým otcem.

Možná by bylo lepší dát jej k soudu, zakázat mu účast v šesti velkých cenách. Ale on mi napsal, já jsem napsal mu a celá věc je uzavřena," dodává Todt.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 39 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy