Týmy adresovaly FIA dopis, v říjnu se do Bahrajnu vracet nechtějí

FOTA | foto: FOTA

Asociace týmů Formule 1 (FOTA) napsala podle Autosportu vedoucím představitelům motosportu dopis, v němž je informuje, že si její členové nepřejí závodit 30. října v Bahrajnu.

FIA minulý týden na svém zasedání schválila návrat Bahrajnu na 30. října a posun Velké ceny Indie na prosinec. To se však týmům nelíbí, raději by se držely původního plánu - totiž na konci října závodit v Indii. Bernie Ecclestone včera překvapivě změnil názor a sám tuto myšlenku podporuje (viz tento článek).

FOTA v dopise dále uvedla, že je ochotna diskutovat o datu zařazení Velké ceny Bahrajnu, ale má zřejmě není příliš nakloněna myšlence, že by se měla jet ještě tento rok.

Týmům by se změnou, kterou FIA v pátek schválila, přibyly logistické problémy a také hledají bezpečnostní záruky, protože v Bahrajnu stále dochází k nepokojům. Odpůrci režimu by velmi pravděpodobně ke svému zviditelnění se využili velkou cenu.

FIA navíc bez jejích jednomyslného souhlasu nemůže měnit kalendář, jak včera připomněl její bývalý prezident Max Mosley. FOTA však zatím odmítá zveřejnit své oficiální stanovisko. "Podnikli jsme kroky přes vhodné kanály," suše konstatoval její mluvčí.

Tip: Uniklou neobjektivní zprávu FIA o situaci Bahrajnu najdete zde (PDF - 2,76 MB).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy