Damon Hill odstupuje z funkce prezidenta BRDC

Hill, Damon | foto: www.dtm.de

Mistr světa z roku 1996 Damon Hill odstoupuje po pěti letech z funkce prezidenta Britského klubu závodních pilotů (BRDC).

Poté, co se Damon Hill přičinil o dlouhou budoucnost VC Velké Británie na okruhu Silverstone, který BRDC vlastní, se bývalý mistr světa rozhodl, že je ten pravý čas, aby odstoupil a mohl se tak více věnovat svým osobním zájmům.

Z funkce oficiálně odstoupí 25. srpna na výroční generální schůzi. "Bylo to skvělé privilegium a bylo mi ctí být prezidentem BRDC," komentuje své rozhodnutí Hill. "Můžeme být pyšní na to, co jsme v posledních letech dokázali udělat pro britský motorsport. Silverstone má zajištěnou dlouhou budoucnost, takže je ten pravý čas odejít. Budu moct věnovat více času svým zájmům a rodině, také závodní kariéře syna Joshe. Členem BRDC ale zůstanu a budu sledovat, jak Club pokračuje od úspěchu k úspěchu."

Hill ještě jako pilot Williamsu, v roce 1996

Jako Hillův nástupce byl vybrán Derek Warwick, bývalý pilot F1 z let 1981 - 1993. "Představenstvo BRDC je potěšeno, že je Derek ochoten nahradit Damona Hilla," říká předseda BRDC, Stuart Rolt. "Máme v něm velmi zkušeného člověka, opravdového závodníka. Kromě toho se v poslední době zapojil do managementu BRDS SuperStars a také sdílí Damonovu vášeň pro podporu mladých jezdců."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy