Indie odmítá spekulace o přesunu na prosinec: Okruh by byl přpraven včas

gp indie | foto: Jaypee Sports

Organizátoři Velké ceny Indie tvrdí, že všechny stavební práce na novém okruhu pokračují podle plánu a odmítají spekulace o tom, že by se vše nestihlo připravit do konce října dle původní dohody.

FIA se minulý týden nečekaně rozhodla, že v březnu zrušená Velká cena Bahrajnu se nakonec pojede ještě letos v termínu, který byl původně stanovený pro první Velkou cenu Indie, která byla přesunuta na prosinec.

Zlé jazyky tvrdily, že stavba nedaleko Dillí v Indii nabírá zpoždění a do konce října by nebyla připravená. Prezident Federace indických klubů motosportu Vicky Chandhok pro The Associated Press však dnes uvedl, že změna termínu "nemá nic společného se závodní tratí, s jejíž přípravou jsou oproti plánu napřed."

"Pokud byste se mě zeptali, zda by trať byla hotova v původním termínu, odpověď by zněla: 'Ano,'" říká v rozhovoru Chandhok. "Jsme rádi, že můžeme učinit úpravy, abychom mohli vyhovět Bahrajnu."


Bernie Ecclestone s pořadateli nad maketou připravovaného indického okruhu

Dvoutýdenní přestávku mezi předposlední Velkou cenou Brazílie a závodem v Indii si podle Chandhoka vyžádali indičtí pořadatelé: "Vzniklo to jen kvůli logistickým požadavkům, jako je vzdálenost mezi Jižní Amerikou a Indií a souvisejícím transportem vozů. Nijak to nesouvisí se závodní dráhou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy