Ecclestone o Bahrajnu: Nemá to nic společného s penězi

Ecclestone, Bernie | foto: Red Bull Racing

Promotér Formule 1 Bernie Ecclestone tvrdí, že jeho úsilí o návrat Bahrajnu do letošního kalendáře nemá nic společného s penězi.

FIA o osudu Velké ceny Bahrajnu rozhodne na svém dnešním zasedání. Původně měla verdikt vynést již před měsícem, jeho vynesení však bylo odloženo.

Bernie Ecclestone podporuje uskutečnění závodu na Středním východě ještě letos. Několikrát vyjádřil naději, že tam týmy zavítají, byť by to mělo znamenat prodloužení sezóny a přesunutí Velké ceny Indie na 11. prosince 2011. Týmy by se tam podle něj letos dokonce rády vrátily (viz tento článek).

Na rozhodování podle něj nemá žádný vliv finanční hledisko,  byť s neuskutečněním Velké ceny Bahrajnu souvisí ztráta ve výši 40 mil. dolarů (kolem 680 mil. Kč). "Vůbec to nemá nic společného s penězi. Nic, v žádné podobě či formě," řekl dnes pro Reuters Television v Barceloně, kde zasedá Světová rada motosportu FIA.

"Týká se to lidí. Abych byl upřímný, tak nevím, jestli by se lidé obávali o svou bezpečnost, pokud by tam měli jet, nebo jsou znepokojeni tím, co se tam v poslední době událo. To, co se stalo v celé té oblasti, ve všech těch zemích, není dobré k ničemu, takže budeme muset počkat a uvidíme," dodal Ecclestone.

S návratem do Bahrajnu nesouhlasí ale týmy kvůli vysokým nárokům na lidské zdroje, ani bývalý prezident FIA Max Mosley k tomu uvedl: "F1 by se letos do Bahrajnu vrátila jen přes mou mrtvolu!"

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy