Kubicův manažer se zlobí: Kubica letos pouze v pátky? To Lopez přehnal

GP Turecka | foto: Renault Sport F1

Manažer Roberta Kubicy - Daniele Morelli - nevyloučil letošní návrat svého svěřence do kokpitu vozu Formule 1 a zkritizoval majitele Gérarda Lopeze za nekorektní výroky, které ho vyděsily.

Lopez totiž před týdnem uvedl, že návrat Kubicy "v letošním roce je nemožný," leda že by se svezl během pátečních tréninků.

Polák v současné době po své únorové nehodě v rallye podstupuje rozsáhlou a intenzivní rehabilitaci. Naštvaný Morelli pro Daily Express uvádí: "Myslím, že se musíte zeptat Lopeze, proč řekl také věci, které jsou v příkrém rozporu s tím, co říkají specialisté. Žádný z doktorů Roberta pro tuto sezónu neodepisuje, proto považuji Lopezovy výroky  za nekorektní."

V reakci na to, že by se Kubica mohl svézt pouze v některém z pátečních tréninků, Morelli dále uvádí: "Je to trochu překvapující, že nabídka pilotovi Robertova kalibru se zužuje na páteční tréninky.

Když se vrátí, bude připraven na závodění, aniž by bylo třeba vyhodnocovat jeho schopnosti během pátečních jízd. Pokud Robert bude dostatečně schopný řídit vůz Formule 1 jedno kolo, pak to dokáže i celý víkend."

Podle Morelliho se rozhodne v srpnu, jestli se Kubica zapojí ještě do letošní sezóny: "Robert před měsícem opustil nemocnici a od té doby se jeho celková kondice podstatně zlepšuje. Hodně pracuje, pět hodin denně rehabilituje nohu a svou paži bez jakýchkoliv komplikací. Robert je silný a mladý, což může přispět k rychlejšímu zotavení, než se očekává."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy