Hamilton se omluvil komisařům a říká: Nebylo to vtipné

McLaren | foto: McLaren

Lewis Hamilton přiznal, že pokus o vtipný komentář ke komisařům po VC Monaka nebyl vtipný. Komisařům se za svůj komentář omluvil, ti omluvu přijali.

Traťoví komisaři si Lewise Hamiltona zavolali na kobereček poté, co během závodu opakovaně způsobil kolizi. Poslední kapkou bylo vyřazení Pastora Maldonada ze závodu, ten tak přišel o možnost bodovat.

Hamilton dostal penalizaci přičtení 20 sekund k výslednému času v cíli závodu. Brit pak na adresu komisařů řekl, že je možná tak často vyšetřován kvůli barvě pleti. Za to se později komisařům omluvil a přiznal, že to moc vtipné nebylo.

"Zašel jsem za komisaři a omluvil se, aby byl klid," řekl mistr světa z roku 2008. "Byl to jen vtip, ale v ten moment to vůbec směšné nebylo. Řekl jsem to ve chvíli, kdy byly moje emoce vystupňované na maximum, a v takových chvílích ne vždy říkáte to, co byste měli."

Lewis Hamilton dobře ví, že udělal chybu, za svůj výrok se omluvil

"Ale zašel jsem za nimi, vše jim vysvětlil, omluvil se jim a oni to pochopili. Potřásli jsme si rukama, řekli mi: "Byl to těžký víkend, hoďme to za hlavu." Pak mi popřáli, abych měl úspěšnou sezonu a bylo to."

Mohl by přijít ještě nějaký postih? Hamilton je přesvědčen o tom, že ne: "Řekli mi, že se ujistí, aby všichni ve FIA pochopili věci správně a že se to už dál nebude projednávat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy