Perez opustil nemocnici v Monte Carlu

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Mexický pilot stáje Sauber Sergio Perez, který měl v sobotní kvalifikaci na Velkou cenu Monaka F1 těžkou nehodu, opustil v pondělí nemocnici v Monte Carlu. Informaci přinesl server Autosportu.

Nováček v F1 utrpěl otřes mozku, v nemocnici si pobyl dva dny a ještě v neděli večer podstoupil další vyšetření. V pondělí odpoledne Mexičan prostřednictvím svého účtu na sociální síti Twitter oznámil, že ho z nemocnice propustili a poděkoval fanouškům za jejich podporu.

Perez ztratil kontrolu nad svým monopostem Sauber po výjezdu z tunelu, narazil do svodidel na pravé straně tratě a poté do gumové bariéry uprostřed šikany. Kvalifikace byla pak zastavena na víc než půl hodiny, než ho lékařský tým vyprostil z vozu a zaměstnanci okruhu uklidili okolí havárie.

Perezův japonský týmový kolega Kamuji Kobajaši zaznamenal ve Velké ceně Monaka nejlepší letošní výsledek švýcarské stáje, když dojel pátý. Ani závod se ale neobešel bez červených vlajek, byl zastaven šest kol před cílem po havárii Rusa Vitalije Petrova. Jezdci stáje Renault se nic nestalo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy