Coulthard skrytě viní Mercedes

Coulthard, David | foto: McLaren

Jezdec McLarenu měl po Kimiho problémech v Austrálii výrazně omezeny otáčky motoru.

Podle nepotvrzených zdrojů disponoval Coulthard pouze 17 000 otáčkami za minutu u svého Mercedesu. Konkurenční BMW podle sdělení Mario Theissena běžel s 19 000 otáčkami.

„Na to se musíte zeptat v Ilmoru, kolik byli nuceni sundat otáček,“ odpověděl vyhýbavě jezdec, přesto však odpovědí potvrdil, že McLaren ve snaze o dosažení cíle výrazně snížil otáčky desetiválcového motoru.

„McLaren a Mercedes nejsou v tuto chvíli tam, kde by být měli,“ naráží 32letý Skot na oblast výkonu a aerodynamiky jejich kompletu MP4-19. V rozhovoru pro Autosport však David mírní slovní útok na výrobce motorů, když dodal, že je jedno, zda je na vině McLaren a nebo Mercedes, neboť podstatou je to, že monopost nemá dostatečnou výkonnost.

Vždy loajální a jako gentleman se chovající Coulthard se přidal na stranu kritiků nového pravidla jediného motoru na celý závodní víkend. „Jako pilot chcete závodit vždy, když jste na trati a diváci chtějí vidět auta a závody a předjíždění. To je to, co je na F1 láká,“ viní nové pravidlo z toho, že díky němu musí jezdci šetřit motory v průběhu celého víkendu až pro samotnou Grand Prix.


Foto: McLaren Mercedes

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy