Michelin věří ve vítězný závod

Francouzský výrobce má na co navazovat a nechce přerušit svoji skvělou bilanci.

V Malajsii zaznamenal své první pódiové umístění po novodobém návratu do Formule 1 v roce 2001. V předchozích dvou letech pak měl vítězný vůz jeho pneumatiky. Navzdory drtivému australskému triumfu Ferrari s gumami Bridgestone, věří Pierre Dupasquier, ředitel Michelin Motorsport, v další úspěch na okruhu Sepang.

„Sezona je v začátku, ale Malajsie je důležitým závodem, neboť ukáže, jak si letos skutečně stojíme. To neznamená, že uděláme pro hattrick cokoliv, ale jsem si jist, že našich šest partnerů bude mít pneumatiky pro vítězný závod,“ slibuje Dupasquier. „Náš soupeř se ukázal v Austrálii neobyčejně silným, ale to nás povzbuzuje v hledání dalších zlepšení. Z výzvy máme radost, neboť to je znakem a hnacím motorem naší společnosti.“

Příprava vhodných pneumatik pro Sepang však v sobě skrývá nejedno úskalí. Hlavním faktorem je vysoká teplota, jež může na dráze dosáhnout až 55°C.

„Ta však není sama o sobě problémem,“ ubezpečuje Pascal Vasselon, šéf programu F1 francouzského výrobce. Dodává, že hlavní potíž spočívá v tom, že se v Malajsii nedá testovat a výrobce může zkoušet složení pneumatik jen na okruzích, kde jsou v tu dobu teploty mezi 10 a 20°C. „Problém je v odlišných podmínkách, ale naše zkušenosti a data ze Sepangu nám to trochu usnadňují.“

Vasselon říká, že do Malajsie přiveze Michelin pneumatiky ze středu jejich výrobního programu, neboť rozmanitý okruh obsahuje jak rychlé, tak i pomalé zatáčky.


Foto: Archiv

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy