Měl McLaren v kvalifikaci na víc?

McLaren | foto: McLaren

Red Bull dnes opět ukázal svaly, nejbližší soupeř Lewis Hamilton v kvalifikaci na Marka Webbera ztratil téměř jednu sekundu. Měl vůz McLaren MP4-26 na víc?

"Ne, bylo to tak rychlé, jak jen to bylo možné," upřímně řekl Hamilton. Tomu se jezdilo lépe ve třetím tréninku, pro kvalifikaci totiž provedl McLaren ještě pár změn v nastavení, které mu příliš nesedly.

"Před kvalifikací jsme udělali nějaké změny v nastavení, které byly v podstatě špatné. Auto pak bylo o něco horší v kvalifikaci, než ve třetím tréninku."

Hamilton se ale na špatné nastavení nevymlouval, ve výsledném čase by se to moc neprojevilo: "Musíte se s tím vyrovnat a odjet takto kvalifikaci a závod, ale stejně by se jednalo jen o jednu či dvě [desetiny], kdybyste vylepšili to nastavení.

Udělal jsem ale to nejlepší, co jsem s tím udělat mohl, a tým jako obvykle odvedl skvělou práci, když nás vyslal na dráhu v dobrých rozestupech. Těším se tedy na dobrou bitvu s Red Bully alespoň na prvních 100 metrů. A pak na bitvu s kýmkoliv, kdo bude za námi," bere věci s nadhledem britský pilot.

A co říká na kvalifikační výkon Fernanda Alonsa? Bylo pro něj překvapením, že ztratil pouhé tři tisíciny sekundy? "Ani ne. Věděli jsme, že budou rychlí. Když jsme se na ně podívali v Q2, nevypadalo to, že by měli být tak blízko, pak ale najednou v Q3 byli mnohem blíže. Na tom však nyní moc nesejde. Naše rychlost pro závod je daná a bude to zajímavé sledovat, jak jsme vyrovnaní či schopní udržet se před nimi."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy