Co nového veze Ferrari do Barcelony a jak se Alonso těší na domácí závod

Pirelli | foto: Pirelli

Fernanda Alonsa čeká v Barceloně závod před domácími fanoušky. Pociťuje větší tlak? A jaké novinky hodlá Ferrari představit na svém voze?

Ferrari na svůj vůz 150° Italia vybaví novou podlahou, inovovaná budou také přední a zadní křídla. Hodně úsilí v oblasti vývoje se soustředí na výkon na jedno kolo v kvalifikaci, během níž Scuderia podává horší výkony, což ale není novinkou letošní sezóny: to, že je v neděli rychlejší, už je u Ferrari tradicí (výjimkou v tomto ohledu byl v posledních letech snad jen rok 2008).

"Všichni piloti znají okruh velmi dobře, a pokud jde o nastavení, pak již víceméně máte základ z testovacích dat," říká před víkendem v Barceloně Fernando Alonso.

Upozorňuje přitom na jednu významnou odlišnost: "Existuje však velký rozdíl v teplotách vzduchu a trati - ty byly velmi nízké, když jsme zde byli v únoru. Nyní je květen, mělo by být mnohem tepleji."


"V nastavení vozu proto můžete udělat drobné úpravy, abyste se s touto změnou teplot vyrovnali. Protože se jedná o trať, kterou všechny týmy a piloti velmi dobře znají, bude mít velkou vypovídací hodnotu o šampionátu," pokračuje pilot Ferrari.

Pociťuje Španěl na domácí trati větší tlak? "Ano. Je to jedinečný pocit zde v Barceloně při mé domácí velké ceně. Je to pro mě také velkou motivací, abych podal dobrý výkon před svými lidmi. I zde vnímám dodatečný tlak, protože od vás všichni hodně očekávají a vy musíte získat dobrý výsledek, jedná se však o příjemný tlak."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy