Massa netuší, proč se Ferrari v kvalifikacích trápí

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Felipe Massa přiznává, že neví, proč se Ferrari v kvalifikacích trápí. Zdůrazňuje ale, že letos je stejně důležitější rychlost v závodech - a tu rudé vozy nemají špatnou.

I během posledního víkendu v Turecku podávalo Ferrari mnohem lepší výkonnost v závodě. V sobotu se Alonso kvalifikoval na pátém a Massa na desátém místě, přesto v závodě vybojoval Španěl umístění na pódiu. Massa by bez špatných zastávek mohl také podstatně zlepšit svou pozici ze startovního roštu.

Čím to je, že se Scuderii v kvalifikaci moc nedaří? "Je těžký poukázat na přesnou příčinu. Řekněme, že se jedná o vlastnost vozu, protože i minulý rok tomu bylo podobně," hledá vysvětlení Massa na webu Ferrari.

"Myslím si, že kvalifikace je stále důležitá, ale mnohem méně než dříve, kdy byla tou téměř nejdůležitější částí víkendu, když bylo předjíždění během závodu tak těžké. Ale i když je kvalifikace méně důležitá, není na tom nic špatného, protože pro fanoušky je závod tou nejdůležitější částí víkendu. Současná situace je tedy podle mého názor pro sport dobrá," dodává brazilský pilot.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy