Sutil lituje bitky v čínském baru, kde slavil s Hamiltonem vítězství McLarenu

Sutil, Adrian | foto: Sahara Force India

Zprávy o bitce mezi Adrianem Sutilem a výkonným ředitelem Genii Ericem Luxem byly včera potvrzeny italským, německým i britským tiskem.

Podle několika zdrojů šli dobří přátelé Lewis Hamilton a Sutil do šanghajského nočního klubu M1NT oslavit první vítězství McLarenu v letošní sezóně.

Co se přesně odehrálo uvnitř, to není zcela jasné. Jisté je, že Lux spěšně opustil klub s krvácením v oblasti krku. Podle francouzského novináře Cedrica Voisarda na něj zaútočil s lahví šampaňského právě pilot Force Indie, když k němu Lux přišel a řekl mu, aby se uklidnil.

Hamilton do hádky zapojený nebyl, ale podle The Times ihned po incidentu společně se svým bodyguardem opustil místnost. Sutil je zakrátko následoval.


Hamilton s vítěznou trofejí po čínském závodě - pozdější oslavy však vyvrcholily bitkou

Force India to odmítla komentovat s tím, že se jedná o osobní záležitost. Sutil však pro Bild uvedl: "Stalo se to po závodě, Velké ceně Číny. Při této události, kterou jsem navštívil jako soukromá osoba, došlo z mé strany k velmi nešťastnému jednání, kterým jsem zcela neúmyslně zranil další osobu. Lituji tohoto incidentu, a proto se také omlouvám."

Mluvčí Renaultu také potvrdil tuto šarvátku: "Mohu potvrdit, že v neděli po Velké ceně Číny došlo k incidentu, do nějž byl zapleten Eric Lux. Tým Lotus Renault GP však není v pozici, aby to dále komentoval, protože se jednalo o soukromou záležitost mezi Ericem a další osobou."

Událost je dále prošetřována, ale zatím není jasné, zda se tím bude zabývat i FIA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 12 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy