Glockovi dělá forma Virginu starosti, novinky nefungují

Glock, Timo | foto: Manor Racing

Timo Glock se obává, že jeho tým Marussia Virgin Racing bude mít co dělat, aby se kvalifikoval do příštích závodů, pokud nebudou novinky řádně fungovat, jako tomu bylo v Turecku.

Virgin přivezl rozsáhlý balík úprav včetně nové podlahy a výfuků, které v pátek nasadil na vůz Tima Glocka. Během tréninku však zaznamenali problémy s přehříváním a ovladatelností, což trápilo při prvotním testování snad všechny ostatní týmy.

"Pokud si povedeme tak, jako dosud, bude to celkem těžké se vůbec kvalifikovat do závodů. Pokud se nám nepodaří přimět nové díly fungovat, budeme mít problémy. Na to je ale ještě příliš brzy - stojím za týmem, tvoří jej skupina dobrých lidí. Musíme zkrátka některé věci s ohledem na budoucnost vyřešit a některé změnit," popisuje pro Autosport své pocity Glock.

"Na mé auto jsme nasadily všechny novinky - nebylo pomalé,  jen se zkrátka obtížně řídilo. Z pohledu ovladatelnosti je těžké dostat výfukový systém pod kontrolu, všichni se s tím v paddocku potýkali.

Jakmile s tím vyjedete poprvé, chvíli to trvá a nám to nefungovalo perfektně, takže jsme se rozhodli nasadit zpět starou podlahu a výfukový systém," vysvětluje pilot Virginu.

Je Glock ze současné situace frustrovaný? "Frustrovaný je asi špatné slovo. Všichni očekávali, že uděláme pokrok, ale nedaří se nám to. Obecně nemá smysl, aby byl tým frustrovaný. Musíme vyřešit ty problémy a musíme kvůli budoucnosti učinit určité změny, aby se situace zlepšila."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy