Barrichello: DRS v Monaku? FIA tentokrát rozhodla špatně

Barrichello, Rubens | foto: Williams F1 Team

Rubensovi Barrichellovi se nelíbí rozhodnutí FIA, kterým chce umožnit využívání nastavitelných zadních křídel (DRS) v Monaku.

FIA o využívání DRS v Monaku definitivně rozhodla v neděli ráno před Velkou cenou Turecka (psali jsme zde) po konzultaci s týmy. Ty nebyly zcela jednotné, ale některé z nich uváděly, že by musely narychlo vyrobit drahá křídla pouze pro Monako, pokud by tam byl DRS zakázán.

Podle Charlieho Whitinga není důvod, proč tento systém zakázat, pokud v tom nejsou týmy jednotné. Barrichello toto rozhodnutí označil ale za špatné.

"Myslím, že to je špatné. Byl bych moc rád, kdyby si lidé nahoře vyzkoušeli usednout do auta a projet tunelem s otevřeným DRS. Podle mého názoru čekají, až se stane něco špatného. A až se to stane, pak jen řeknou: 'Ou, příští rok to v Monaku zakážeme.' Pilotům tentokrát nenaslouchali, podle mě se jedná o špatné rozhodnutí!" rozčiluje se Barrichello.

"Budete se snažit jej tam využívat. Dokážu si představit dlouhý závod za safety-carem. Pokud ještě poslouchají: Myslím si že Monako je tím, čím je. Není místem pro předjíždění. Myslí si, že díky DRS se bude předjíždět? Možná ano, ale mohou tím někoho zranit. To je hlas zkušenosti," dodává brazilský veterán.

Podle šéfa Ferrari Stefana Domenicaliho bude Velká cena Monaka náročná, ale o bezpečnosti není dobré hovořit nahlas. Pro Autosport řekl: "Hodně se o tom [DRS] hovořilo mezi piloty, zda ano či ne. Myslím, že Monako bude náročné, ale když hovoříte o bezpečnosti, je lepší být zticha a [na veřejnosti] nic neříkat. Určitě to bude těžké, ale takové je rozhodnutí a musíme se z něj snažit co nejvíce vytěžit."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 22 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy