Herbert: Myslím, že Schumacher skončí

Herbert, Johnny | foto: Midland F1 Racing

Johnny Herbert, bývalý týmový kolega Michaela Schumachera očekává, že sedminásobný mistr světa po sezoně 2011 definitivně Formuli 1 opustí.

Michael Schumacher se po svém návratu trápí. V Turecku dojel až na dvanáctém místě, zatímco Rosberg bodoval. S Mercedesem má sice smlouvu až do konce příští sezony, Johnny Herbert si ale myslí, že Schumacher skončí už letos. 

Herbert, který byl Schumacherovým týmovým kolegou u Benettonu v závěru sezony 1994 a během sezony 1995, si nemyslí, že je Schumacher horší pilot než před přerušením kariéry. Jen prý jezdí proti lepším soupeřům. 

"Už není tím nejlepším na trati," řekl Herbert. "Ze svých dovedností neztratil nic, současní piloti jsou ale lepší. Úroveň potřebná pro získávání vítězství se prostě zvýšila a on už toho standardu nedosahuje. Není o nic pomalejší než když vyhrál těch sedm titulů, jen bojuje se situací, na kterou není zvyklý, není nejlepším pilotem v poli, nemá nejlepší auto, má týmového kolegu, který ho poráží."


Schumacher v roce 1995 u Benettonu - tehdy získal svůj druhý titul
mistra světa a jeho kolegou byl Johnny Herbert

Následně dodal: "Nevracel se proto, aby jezdil ve středu pole. Chtěl vyhrát další titul. Bylo by pro mě velkým překvapením, kdyby se rozhodl ještě pokračovat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy