Ferrari prý našlo chybu v aerodynamickém tunelu

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Na internetu se objevila zpráva, podle které měl tým Ferrari ve svém aerodynamickém tunelu chybu. Problém měl být v tunelu již od začátku sezony, nicméně teď by vše mělo být již opraveno.

Po nevýrazném úvodu do sezony (žádné podium ze tří závodů) bylo všem jasné, že je někde problém. Vždyť ještě během předsezonních testů patřila Scuderia podle dosahovaných časů k favoritům. Na poslední test do Barcelony však přivezla balíček nových dílů a vše začlo nějak váznout.

Před závodem v Šanghai zjistili inženýři kolem Aldy Costa, že celou dobu monopost vyvíjeli podle špatných dat z aerodynamického tunelu. Zařízení opravili a to hned začalo vykazovat správná data, tedy alespoň podle Auto Motor und Sport. Celé zařízení mělo být vyladěno a překalibrováno minulý čtvrtek ve Vairanu. Teď už vše funguje tak, jak by mělo. 

Ferrari ztratilo díky špatnému nakalibrování svého zařízení asi dva měsíce vývoje, které se bude muset pokusit v následujcích týdnech dohonit. Costa již v Asii ohlásil, že se zaměří na vývoj flexibilního předního křídla. V plánu je také zlepšení využítí výfukových plynů. 

První novinky by se měli na vozech Ferrari objevit už příští týden v Istanbulu, nicméně i konkurence ohlásila, že doveze výrazná zlepšení. Vzhledem k tomu, že pro tým okolo Costy byl čas, který měli po odstaranění problému v tunelu, docela krátký, je velice pravděpodobné, že Ferrari bude potřebovat víc závodů, než se změny zásadněji projeví.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy