Parr: Williams se ještě letos může vrátit do hry

Williams FW33 | foto: Williams F1 Team

Výkonný ředitel Williamsu Adam Parr věří, že jeho tým po nejhorším startu do sezóny ve své historii ještě zdaleka neřekl poslední slovo a že ještě bude moci bojovat o body.

"Mým cílem bylo učinit pokrok. Přišli jsme zde vyhrávat jako všichni. V posledních třech letech jsme skončili osmí, sedmí a šestí a já jsem chtěl udělat další krok. Bylo by tedy dobré mininálně páté místo. Zatím se odjely pouze tři závody, čeká nás dlouhá sezóna a ještě jsme neprohráli," říká Parr pro Autosport.

"Rád bych viděl větší pokrok. Věci se nevyvíjejí příliš správným směrem. Morálka v týmu není tak vysoká, jak by měla být, protože jsme očekávali větší věci, to stejné platí i pro mne. Jsem zde pro to, abychom jezdili rychle a motivovali lidi, rád bych však viděl od týmu lepší výkony."

Podle Parra nejsou problémy týmu spojené s financemi a ne příliš úspěšným vstupem na burzu: "Nejsem spokojený, protože si myslím, že můžeme odvádět lepší práci. Ale nemyslím si, že by to [finance] bylo naší slabinou."


Williams měl před sezónou jiné cíle, než dojíždět do cíle těsně před Virginem

Za technickou stránku vozu, který podává špatné výkony a ve dvou ze tří závodů se nedostal vůbec do cíle, zodpovídá technický ředitel Sam Michael. Některé hlasy poukazují na to, že jeho odvolání by nyní bylo tou nejlepší věcí pro Williams. On sám je ze současné situace frustrovaný a připustil, že zvažuje i svůj odchod.

Rubens Barrichello se ho však v tištěné verzi magazínu zastává: "Pracoval jsem se Samem od mých prvopočátků v Jordanu, on je skvělým chlapem. Abych byl upřímný: dělá více, než by měl, a je na něj naloženo příliš. Je velmi dobrý a jsem si jistý, že tu práci zvládne."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy