Toro Rosso nasadí velké novinky nezvykle až v Monaku

Toro Rosso STR6 | foto: Scuderia Toro Rosso

Většina týmů hodlá největší balík novinek nasadit během prvních dvou evropských závodů v Turecku a v Barceloně. Toro Rosso se rozhodlo pro neobvyklý krok - největší balík úprav plánuje přivézt až do Monte Carla.

Tomu se týmy většinou vyhýbají, protože městský okruh se značně vymyká tomu, s čím se setkávají na ostatních tratích během sezony. Navíc tam existuje vysoké riziko poškození nového šasi.

Hlavní inženýr Toro Rosso Laurent Mekies však v oficiálním prohlášení na stránkách týmu uvádí: "Velké kroky v oblasti vývoje vozu během roku jsme naplánovali už před začátkem sezóny. Významný krok vpřed učiníme v Monaku a další později během sezóny. Máme v plánu tyto dva kroky, snad nám pomohou hodně zlepšit výkonnost."


Mekies očekává, že v průběhu sezóny budou o body válčit se třemi týmy: "Během prvního závodu jsme zjistili, že máme docela dobrou závodní rychlost a že naší přímou konkurencí bude dle očekávání Williams, Force India a Sauber, s nimi jsme také bojovali během úvodních tří závodů. Náš vůz STR6 prokázal, že má na to s nimi soupeřit, což bylo dobrou zprávou. S těmito třemi či čtyřmi týmy nás čekají zajímavé bitvy po celou sezónu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy