Lotus ve středu vyzkoušel novinky, Kovalainen si to chce rozdat s týmy středu pole

Kovalainen, Heikki | foto: Caterham F1 Team

Heikki Kovalainen doufá, že Lotus již brzy dosáhne na body. Měly by mu k tomu pomoci i novinky, které připravuje pro Barcelonu.

Rozsáhlou úpravou krom několika drobných vylepšení projde zadní část vozu včetně difuzoru, podlahy a výfuků. Některé nové díly včera Lotus úspěšně otestoval na letišti v Duxfordu. Tým doufá, že pokud budou fungovat i na okruhu a dokáže využít potenciál nových pneumatik Pirelli a upraveného vozu, mohl by prohánět tradiční týmy ze středu pole.

"Sezóna pro nás začala dobře. Stále však z auta v kvalifikaci nedostáváme vše a nedokážeme maximálně využít pneumatiky. V závodech je ale naše výkonnost lepší a v Číně byla zatím nejlepším závodem v [novodobé] historii týmu. Máme tedy něco, na čem můžeme stavět," uvádí finský pilot pro ITV.com.


Kovalainen v Číně předčil i Williams pilotovaný Maldonadem

"Pro Barcelonu chystáme rozsáhlá vylepšení, snad nám pomohou učinit další krok vpřed a budeme moci bojovat s týmy středu pole a opravdu začít s kluky před námi závodit." Větší balík novinek by měl dle Kovalainena zrychlit monopost T128 o více než jednu sekundu na kolo.

Zisk bodů stále zůstává velkým cílem Lotusu. "Snad se nám to v Turecku podaří. Myslím, že jsme jedním z týmů, které dělají velké pokroky, určitě jsme se od loňska posunuli kupředu a doufáme, že koncem sezóny budeme mít k bodům blíže. Mým jediným cílem je zisk bodů, do každého závodu nastupuji s myslí upřenou na ně."


Některé z novinek včetně nového mapování motoru si Lotus vyzkoušel včera na letišti v Duxfordu

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy