Robert Kubica byl propuštěn z nemocnice

GP Abú Zabí | foto: Renault Sport F1

Robert Kubica dnes po dlouhých jedenácti týdnech opustil nemocnici Santa Corona, kde ležel po celou dobu od své havárie v rally.

Místní zpravodajský server IVG.it přinesl sdělení nemocnice Santa Corona, kde Kubica až do dnešního dne ležel. "Robert Kubica již opustil nemocnici Santa Corona v Pietra Ligure. Jeho stav je dobrý a brzy bude moct zahájit další etapu rehabilitace," uvedla nemocnice. "Bude i nadále sledován lékaři naší nemocnice, se kterými má naplánovány pravidelné schůzky."

Kubica již během tohoto týdne poskytl rozhovor, ve kterém řekl, že z nemocnice bude propuštěn během několika příštích dnů (celý rozhovor zde). Polák na začátku února utrpěl při nehodě v rally, během které do jeho Škody Fabie pronikl kus bariéry, mnohačetné zlomeniny.

Jeho stav po nehodě byl kritický a zpočátku nebylo jisté, zda se podaří Kubicovu těžce poraněnou pravou ruku zachránit. Nyní je však Kubica připraven na další část rehabilitace, napřed se však na pár dní vrátí do Monaka, kde bydlí, aby si trochu odpočinul.

Doktor Ceccarelli, Kubicův lékař, řekl, že zhruba v srpnu bude možné říct, kdy se bude Polák moci vrátit do Formule 1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy