Hamilton chce v Šanghaji znovu zaútočit, vrací se k penalizaci

Hamilton, Lewis | foto: McLaren

Lewis Hamilton dnes na tiskové konferenci uvádí, že se bude snažit využít minulý závod jako odrazový můstek k lepšímu výkonu během Velké ceny Číny. Vrací se také k přestupku, za který byl v Malajsii dodatečně penalizován.

"Určitě se chci vrátit k lepším výsledkům. Skončit osmý po startu ze druhého místa na roštu, to není zrovna výkon, jaký byste si přáli. Ohledně nadcházejícího víkendu jsem pozitivní, jsme stále na počátku šampionátu," říká Hamilton.

V Sepangu byl potrestán za podobný přestupek, za který byl loni napomínán. Jak trest pilot McLarenu vnímá? "Když se ohlédnu zpět, nevlnil jsem se ani z poloviny tak, jako minulý rok, a ani jsem nikoho neohrozil.


"Pravidla však uvádějí, že při bránění své pozice můžete směr změnit pouze jednou. Otázkou je, zda jsem bránil své místo nebo jsem se snažil dostat Alonsa z aerodynamického stínu.

Nakonec jsem přišel o jedno místo a měl jsem štěstí, že to nebylo o víc. Stále jsem získal několik bodů, které by mohly být v budoucnu docela cenné," dodává Hamilton.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy