Bahrajn stále věří, že se svého závodu dočká ještě letos

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Organizátoři Velké ceny Bahrajnu, která byla v březnu kvůli nepokojům zrušena, stále věří, že se bude moci uskutečnit do konce sezóny 2011.

Výkonný ředitel Bahrajnského mezinárodního okruhu Šejk Salman bin Isa Al Chálífa uvedl, že rozhodnutí ještě nepadlo, ale že zůstává v kontaktu se zainteresovanými stranami: "Jsme s nimi v neustálém kontaktu, abychom mohli změnit termín Velké ceny Bahrajnu 2011."

"Nyní je bezpečno a Bahrajn se vrátil k normálnímu životu díky moudrému vedení. Rychle navazujeme kontakty, abychom znovu mohli pořádat závod."

FIA má nový termín Velké ceny Bahrajnu projednat do 1. května. Bahrajnu by rádi pomohli v nedalekém Abú Zabí. Tamní pořadatelé jsou ochotni zříci se svého termínu - 13. listopadu - ve prospěch Bahrajnu, přičemž by svou velkou cenu přesunuli až na prosinec 2011.


Vrátí se F1 ještě letos do bahrajnské pouště? FIA by měla rozhodnout do konce měsíce

Spíše než snahu o přátelskou pomoc v tom vidím komerční zájmy - vidina uspořádat komerčně zajímavé finále letošní sezóny stejně jako minulý rok, kdy se rozhodlo o vítězi až v napínavém posledním závodě, je lákavá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy