Alonso: Na Vettela teď nemám

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Dvojnásobný šampion z let 2005 a 2006, Fernando Alonso, přiznal, že na to, aby se mohl měřit se Sebastianem Vettelem, momentálně nemá. Ferrari se v nové sezoně moc nedaří, zatímco Vettel pokračuje ve vítězné sérii.

I když byl Fernando Alonso po Velké ceně Malajsie celkem spokojen se závodní rychlostí, na Sebastiana Vettela podle vlastních slov nemá.

"V Austrálii i Malajsii se ukázalo, že v závodech jsme na tom lépe než v kvalifikacích," řekl Španěl. "V Sepangu jsme oba, já i Felipe, jeli dobrý závod, kdybychom měli více štěstí, mohli bychom být i na pódiu. Bohužel, ne vše vyšlo podle našich představ. Samozřejmě, vždy chcete bojovat o vítězství, ale momentálně je tu jedno auto, které je mimo dosah nás všech, Red Bull."

Umístění na stupních vítězů by podle Alonsa pomohlo nejen jemu, ale i celému týmu. Takový výsledek by mohl trochu zvednout morálku a sebevědomí Ferrari. 

Dočká se Ferrari lepších výsledků už tento týden v Číně?

"To, že jsem se na stupně vítězů nepodíval, mě zklamalo. Rozhodně jsem měl potenciál se tam dostat, byl by to skvělý výsledek. Možná by to i posílilo morálku v týmu. Bohužel, doplatili jsme na problémy se zadním křídlem. Inženýři již tento problém vyřešili. Kdyby fungovalo tak, jak mělo, dotáhl bych se na Hamiltona už na rovince a nemuselo by dojít ke kolizi.

To co se stalo je ale součástí závodění. Byl jsem rychlejší než Hamilton, prostě jsem ho musel zkusit předjet, jinak by mě dohnali piloti, kteří byli za mnou. Pak došlo ke kolizi, přišla penalizace...Jak už jsem řekl v neděli, nechci o tom mluvit, stejně už nic nezměním."

Ferrari přiveze do Číny několik vylepšení pro monopost F150° Italia, především to bude nové přední křídlo. Ani tak se ale Alonso nechce radovat předčasně: "Uděláme to stejně jako v Malajsii, pokusíme se získat co nejlepší startovní pozici a v závodě využijeme každé příležitosti."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 8 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy