Whitmarsh: Penalizace byla tvrdá, Lewis se už po zklamání ale opět usmívá

McLaren | foto: McLaren

Podle Martina Whitmarshe se netrápí neúspěšným výsledkem v Malajsii, v níž nakonec po penalizaci skončil až osmý.

Hamilton byl po závodě viditelně zklamaný, podle jeho šéfa bude ale v Číně opět ve formě: "Lewisovi se přihodilo o víkendu několik věcí, on je však silný a díky ostatním pozitivním faktorům se vzchopí.

Základním faktem je to, že byl velmi blízko vítězství v kvalifikaci a že se byl schopen během závodu držet krok se Sebastianem (Vettelem).  On je tím, kterému se musíte buď vyrovnat, nebo jej porazit - to jsou tedy ta pozitiva.

Výsledek a rozruch kolem jsou zklamáním. To je závodění a nejedná se o poslední zklamání v jeho kariéře. Byl samozřejmě na konci závodu hodně zklamaný, ale kdybyste jej viděli nyní - už se z toho dostal a usmívá se."


"Zítra na tom bude ještě lépe. Ví, že se budeme hodně snažit v Číně vyhrát, bude na to soustředit svou energii. Nemyslím si, že si bude dělat starosti s tím, co se zde přihodilo," popisuje Whitmarsh.

Jak se dívá na závěrečné rozhodnutí komisařů, kteří potrestali jak Hamiltona, tak i Fernanda Alonsa? "Nejsem komisař. Tato rozhodnutí dělají oni, tak to zkrátka je, ale penalizace obou pilotů je docela tvrdá."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy