Zklamaný Alonso: Bude to těžké

Alonso, Fernando | foto: Scuderia Ferrari

Podle Fernanda Alonsa není Ferrari ani v Malajsii v nejlepší formě. Italský tým má problémy s vyvážením svého monopostu.

"Každopádně ještě neházíme ručník do ringu," říká Fernando. Po zklamání z úvodního závodu sezony, GP Austrálie, se Ferrari ani v Sepangu během prvního dne neukázalo v optimální formě. Dopoledne byli Fernando Alonso i Felipe Massa na míle vzdáleni špici, odpoledne se situace trochu zlepšila. Nicméně i ve druhém tréninku byl odstup na špici více než vteřinový. 

"Pokud se podíváme na dnešní výsledky, tak je jasné, že nás čeká opravdu těžký víkend. Uděláme vše, abychom minimalizovali odstup od nejlepších. Auto ale zkrátka nejde dobře, vůbec mi nesedí jeho vyvážení," popisuje patálie Španěl, který v pátek zkoušel různé aerodynamické varianty.

"Je to teprve start do sezony. Na vítězství nebo pole-position nejsme dostatečně rychlí, ale jenom proto neházíme ručník do ringu." Přitom ještě v zimě prezident Ferrari Luca di Montezemolo, vyhlašoval, že tým bude od samého začátku na čele. Toto přání se mu ale očividně nesplní. 

Místo toho, aby se Španěl spoléhal na předpokládanou technikou vyspělost svého vozu, musí teď věřit v typickou malajskou nepředvídatelnost: "Zde je vždy velmi nestálé počasí a také opotřebování gum je velké. V Sepangu nestačí být pouze nejrychlejší, musíte mít i štěstí. Ale upřímně, i kdybychom zde získali dobré umístění, tak je před námi stále hodně práce."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy