Pirelli se obává, že po kritice upravované pneumatiky budou příliš trvanlivé

Pirelli | foto: Pirelli

Nový dodavatel pneumatik pro Formuli 1 uvádí, že většina týmů bude stavět během Velké ceny Malajsie vícekrát, zároveň se však obává toho, že jeho směsi by mohly být až příliš konzervativní.

Před Velkou cenou Austrálie se na Pirelli snášela kritika kvůli vysoké degradace jejich pneumatik v předsezónních testech. Obavy ohledně pěti zastávek a chaosu se nepotvrdily - Sergio Pérez zvládl ujet celý závod pouze s jedinou zastávkou.

Pirelli proto vyvíjí trvanlivější směsi, podle sportovního ředitele by však nemusely být dostatečně agresivní: "Jednou z našich starostí je to, že nové sady pneumatik, na kterých pracujeme, by mohly být až příliš konzervativní. V Austrálii to sice byla zábava sledovat Péreze a jeho jedinou zastávku, když to však promyslíte, zjistíte, že lide, kteří jeli na dvě zastávky, nyní pracují na tom, jak to zvládnout pouze s jedinou."

"Pak najednou bude F1 zpět u jedné zastávky na závod. Lidé v F1 jsou tak dobří ve vývoji a maximalizaci výkonnosti, že si na to musím dát pozor, jinak se vrátíme zpět k jediným zastávkám. Přes všechen ten humbuk kolem pěti zastávek, jako tomu bylo v Melbourne, jsem si jistý, že kdybychom se tam vrátili, většina z nich by to zkusila pouze na jednu zastávku," dodává Paul Hembery.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy